Facebook, Bing'i Graph Search'ten çıkardı!

Facebook, uzun zamandır birlikte çalıştığı dev ortağını resmi olarak terk etti!

Facebook'tan tekme!

Web'de arama işinde gelecek olduğuna inanan Facebook, Microsoft'un Bing arama motorunu sosyal ağdan çıkarttı. Bing, Facebook'un İngilizce sürümündeki Graph Search sonuçlarında kullanılmaktaydı.

Facebook'un Graph Search işlevine son günlerde gelen güncellemenin Bing web sonuçlarını ortadan kaldırdığı fark edildi. Güncellenen Graph Search, eskiden paylaşılan gönderileri vurguluyor. Bir Facebook yetkilisi, değişikliği şöyle açıklıyor:

"Facebook Search'te web arama sonuçlarını göstermiyoruz, çünkü kullanıcıların kendileriyle paylaşılanları bulmasına yardımcı olmaya odaklanıyoruz. Microsoft ile birçok alandaki harika ortaklığımızı devam ettirmekteyiz."

Microsoft'un 2007'deki ilk yatırımından bu yana Facebook ve Microsoft, beraber çalışmaktalar. Ancak internette giderek güçlenen Facebook, 1.3 milyar kullanıcısıyla arama alanına da adım atmak istiyor. Mark Zuckerberg, Facebook'un arama işiyle ilgilendiğini Temmuz'daki bir konferansta gönderilerin sayısının Web aramalarında kullanılan temel verileri geçtiğini söyleyerek belli etmişti.

Okuyucu Yorumları