Facebook Blu-ray'e geçiyor!

Facebook'un geçtiğimiz gün yaptığı şaşırtıcı açıklamanın altından, Blu-ray diskler çıktı!

Facebook Blu-ray'e geçiyor!

Durmaksızın büyük bir hızla büyümesini sürdüren sosyal medya, beraberinde depolanması gereken büyük miktarda veriyi de getiriyor. Anlaşılan Facebook, bunca veriyle başa çıkamamış olacak ki, çözümü yeni bir sisteme geçmekte bulmuş. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen Open Compute Summit'te sunucularında tasarrufa giderek önemli bir kazanç elde ettiklerini açıklayan Facebook mühendislerinden Jay Parikh'in ne demek istediği, çok geçmeden ortaya çıktı: Facebook, şu an bir Blu-ray prototipi üzerinde çalışıyor!

Facebook mühendislerinin şu an üzerinde çalıştıkları Blu-ray veri depolama sistemi 10.000 Blu-ray diski bir arada kullanıyor. Bir petabayt'a kadar veri taşıyabilen sistem, toplamda veri miktarını 5 petabayt'a ulaştırabiliyor. Böylece yeni depolama alanı kazanacak olan Facebook, elbette bununla birlikte çeşitli konularda tasarruf da sağlayacak.

Bu tasarruflardan biri enerji, diğeri ise elbette maliyet. Yeni depolama sistemiyle birlikte yüzde 50'lik bir maliyet tasarrufu sağlayacak olan şirket, enerjiden de yüzde 80'e varan oranda tasarruf sağlayacak.

Okuyucu Yorumları