Facebook bu alanda da Google'ı geçti!

Google'ın ofislerini görüp "burada çalışılır" mı diyorsunuz? Bir daha düşünün, daha iyisi de varmış.

Google rüyasının sonu!

BusinessInsider'a göre Facebook, silikon vadisinin en iyi teknoloji iş merkezi haline geldi. BusinessInsider ve Glassdoor's'un kriterlerine göre yapılan sıralamalara göre Facebook, Google'ın "en mükemmel çalışma şartları" krallığına son vererek 1 numara oldu. Şirket CEO'su Mark Zuckerberg'in popülerlik oranı yüzde 92 olurken, çalışma ortamı 5 üzerinden 4,4'lük not almayı başardı.

Bir çalışanın yorumu ise; çalışma ortamlarında muhteşem ortaklığın olduğuna hatta müdürlerin de çalışma arkadaşlarına pek karışmadıkları yönünde oldu.

Glassdoor'dan bir çalışan ise Facebook'takilerin hepsinin zeki ve mütevazi olduğunu aynı zamanda ofislerini güzelleştirmek için hep birlikte çalıştıklarını söylüyor. Müdürlerin, çalışanlarına karışmamalarının yanında, mühendisleri yapmak istedikleri şeylere teşvik ettiklerini söylüyor.

Google'ın CEO'su Eric Schmidt yüzde 97 onay görmesine karşın, çalışma şartları 5 üzerinden 3.9'da kaldı. Bunun sebebi olarak çalışanlar, yöneticilerin "burnu havada" olmasını ve çoğu çalışan için nasıl yükseleceklerini belirleyen bir kariyer planı olmamasını gösterdiler.

Okuyucu Yorumları