Facebook bu sefer neyin peşinde?

Şu sıralar Facebook, tüm dünyadan sakladığı projesini tamamlamakla meşgul... Peki nedir bu proje?

Facebook neyin peşinde?

Sahip olduğu inanılmaz kullanıcı sayısını (bir milyar aktif hesap) paraya çevirme konusunda istenen başarıyı sergileyemeyen Facebook, 15 Ocak'ta yapılacak basın toplantısında, uzun süredir üzerinde çalıştığı ve tüm dünyadan sır gibi sakladığı projesini basınla paylaşacak.

Basın toplantısı için gönderilen davetiyelerde, neyin duyurusunun yapılacağıyla ilgili herhangi bir açıklama bulunmuyor. Kimileri Facebook'un HTC'yle birlikte Facebook temalı bir akıllı telefon geliştirmekte olduğunu iddia ederken kimileri geliştirilen yeni arama motorunun tanıtımının yapılacağını iddia ediyor. İki iddia da sağlam temellere dayanan, uzun süredir dillendirilen iddialar. Google'un donanım üreticileriyle yaptığı işbirliğinden sağladığı kazancı gören Zuckerberg'in benzer bir girişimde bulunma ihtimali yüksek. Öte yandan Facebook'un elinde bulundurduğu inanılmaz boyutlardaki kullanıcı verisini bir arama motorunu beslemek için kullanmayı planladığı da uzun süredir bilişim çevrelerini meşgul eden bir söylenti.

Önümüzdeki günlerde gerçekleşecek gelişmeleri sizler için takip edeceğimizden ve her yeni bilgiyi bu sayfalardan paylaşacağımızdan emin olabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları