Facebook bunu da yapacak!

Facebook, büyük ses getirmesi beklenen bu yeniliği denemeye başladı bile...

Facebook bunu da yapacak!

Facebook, en fazla önem verdiği kullanıcı grubu olan gençlerin sosyal ağı terk ederek Snapchat'e yoğunlaşmasından çok kaygılı.

Gençleri kendine bağlamak için önce Poke uygulamasını ardından Snapchat'i taklit eden Slingshot uygulamasını çıkaran Facebook bu hamlelerinde başarılı olamayınca şimdi Snapchat'i bizzat Facebook içinden vurmaya hazırlanıyor. Bunun için de ana sayfada "kaybolan" mesajları test etmeye başladı. Bu yeni özellikle kullanıcılar, belirtilen bir süre sonunda kaybolan mesajlar yayınlayabilecekler. Facebook, bu özellik sayesinde Snapchat'e kaçan genç kullanıcıları geri kazanmayı umuyor.

Ancak, Snapchat'e kaçan genç kullanıcıların en büyük şikayeti, Facebook'un artık "sıkıcı yaşlılarla" dolmuş olması. Anketlerde Facebook'ta aile bireylerini, annelerini, babalarını, öğretmenlerini, yetişkinleri görmekten ve onlardan çekinerek diledikleri gibi paylaşım yapamamaktan son derece şikayetçi olan mağdur gençlerin Facebook'u kitleler halinde terk ettikleri anlaşılmıştı. Bakalım, Zuckerberg 200 milyar dolar değerindeki sosyal ağın tüm satış ve gelir stratejisini üzerine kurduğu gençleri geri kazanmayı başarabilecek mi, ya da acaba Facebook da ünlü "genç atarının" kurbanı olarak yüz milyarlarca dolar kaybedip iflasın eşiğine mi gelecek, zaman içinde göreceğiz.

Okuyucu Yorumları