Facebook'tan Candy Crush'a yeni video

Facebook'tan King ile işbirliği ile Candy Crush Soda Saga için yeni video yayınlandı.

Candy Crush'a yeni video

Facebook, King oyun firması ile işbirliği yaparak, şirketin en son oyunu Candy Crush Soda Saga için bir video kampanyası başlattığını duyurdu. Video, yalnızca bir gün içinde %70'i mobil cihaz üzerinden olmak üzere 100 milyondan fazla insana ulaştı.

Facebook, yedi ülkede (Avusturya, İngiltere, Almanya, Fransa, Kanada, Amerika, Brezilya) 21 yaş üzerindeki insanları hedefleyen markalaşma videoları ile King'in hikayesini hayata geçirmesine yardımcı oldu. King, WRCS ve Facebook Creative Shop, kampanya için 9 video hazırladılar.

Söz konusu videoya buradan ulaşabilir, aşağıda ise güncel Facebook video istatistiklerini görebilirsiniz.

Genel Facebook Video İstatistikleri

Haziran'dan beri Facebook üzerinde üçte ikisi mobil cihazlar üzerinden olmak üzere günlük ortalama 1 milyar video izleniyor ve Facebook'a her ay 100 milyon yeni video yükleniyor.

Facebook videodaki büyüme, bu yıl Mayıs'tan Temmuz'a kadar %50'nin üzerinde bir artış gösterdi.

Bu videoların %65'inden fazlası insanlara mobil cihazlar aracılığıyla ulaşıyor.

2012'den 2014'e kadar, mobil cihazlarda ve tabletlerde video izleme oranı (yalnızca Facebook üzerinden değil genel olarak) %532 oranında arttı.

Kişilerin telefonlarını 24 saat boyunca yanlarında taşıyarak gün içinde yüzlerce kez kontrol etmesi, video izlenimlerindeki artışta mobili temel etken olarak karşımıza çıkarıyor.

Okuyucu Yorumları