Facebook'da isimler kapış kapış gitti

Facebook'ta kendi ismine sahip olmak isteyenler siteye akın etti, 15 dakikada 500 bin isim alındı!

Facebook isim çılgınlığı!

Sizlere detaylarını daha önce duyurmuş olduğumuz, Facebook'un kullanıcı adı uygulaması beklendiği gibi büyük ilgi gördü. Facebook sitesinde Türkiye saati ile dün sabah 07.01 itibariyle adeta sanal bir izdiham yaşandı. Yüz binlerce kişi Facebook'taki isimlerini başkalarına kaptırmamak için siteye akın ettiler.

Sonuç; ilk 3 dakika içerisinde tam 200 bin kullanıcı adı kaydedildi. 15 dakika sonra ise bu rakam tam 500 bine ulaştı. Bu rakamlara göre, ilk üç dakika içerisinde her bir saniyede tam 1111 kullanıcı adı alındı. İlk 15 dakika boyunca ise saniyede 555 kullanıcı adı kaydedildi. 1 milyonuncu kullanıcı adı sadece 1 saat içerisinde kaydedilmişti bile. Gün sona ererken ise 3 milyon kişi Facebook kullanıcı adını almıştı.

Bu "önemli" olay için özel olarak hazırlanan Facebook ekibi ise siteyi an be an gözetim altında tuttu ve yoğun trafik nedeniyle herhangi bir teknik aksaklık çıkmaması için yoğun çaba harcadı. Facebook ekibi kazasız belasız atlatılan günün ardından ise özel bir kutlama yaptı.

Okuyucu Yorumları