Facebook'da yapmamanız gereken 5 şey!

Ne yaparsanız yapın ama bu 5 şeyi sakın Facebook'ta yapmayın. İşte yapanların sonu!

Facebook'ta bunları yapmayın!

ABD'deki boşanma davalarının yüzde 20'sinde Facebook'un adı geçiyor. Facebook gibi bir sosyal ağda söylediklerinize dikkat etmediğiniz takdirde, sadece işinizden veya eşinizden olmayabilir, kendinizi parmaklıkların arkasında bile bulabilirsiniz. Eğer başınız ağrısın istemiyorsanız, bu 5 şeyi ne Facebook'da, ne de başka bir yerde yapmamanızı tavsiye ediyoruz:

1. Partilerinizi belgelemek

IBM Canada'da çalışan Natalie Blanchard, Chippendales'de Facebook arkadaşlarıyla geçirdiği harika vakitleri Facebook'da paylaşmıştı. Ancak iş performansı düşen Blanchard'a depresyon tanısı konulmuştu ve sigortadan aylık ücret alıyordu. Blanchard belki sadece kendini eğlendirmeye çalışıyordu, ancak sigorta şirketi Blanchard'ı dolandırıcılıkla suçladı ve bu davasını kazandı.

2. MySpace'de her şeyi paylaşmak

Santa Barbara'lı 22 yaşındaki bir kadın, alkollü araç sürerken yaptığı kazada, yanında oturan kişinin ölmesi nedeniyle 2 yıl hapse mahkum olmuştu. Bu kararın çıkmasında ise kadının MySpace'de aylar sonra paylaştığı parti fotoğrafları etkili olmuştu.

İnternette kalça sallamak...

İnternette kalça sallamak...
Anthony Weiner, bu fotoğraflarını genç bir kıza yollamıştı ve işinden olmuştu

3. İnternette kalça sallamak

Staten Island'da yaşayan Dorothy McGurk, bir trafik kazasında felç olduğu için aylık 850 dolarlık desteği cebine koyuyordu. Ancak McGurk, blog'unda göbek dansı yaptığı fotoğraflarını paylaştı. Kadın, doktorun göbek dansını fiziksel terapi olarak belirlediğini iddia etse de, hakim buna inanmadı.

4. Eşiniz olmayan biriyle SMS ile cilveleşmek

Attığınız mesajlar mobil ağ operatörünüz tarafından bir süre sonra siliniyor olabilir, ancak hala SIM kartınız veya telefonunuz içinde yaşıyor da olabilir. Bunun anlamı ise tabii ki mahkeme salonları ve bir boşanma davası.

5. Uygunsuz şeyleri Tweet'lemek

ABD Meclis üyesi Anthony Weiner'ın yaptığı gibi bir davranışta bulunacak ve bir kıza uygunsuz fotoğraflarınızı Tweet'leyecekseniz, bunun hiç de iyi bir fikir olmadığını, 140 karakterde işinizi kaybedebileceğinizi söyleyelim.

Okuyucu Yorumları