"Facebook demokrasiyi baltalıyor."

Facebook'ta sayfalarının kısıtlanmasına kızan bir grup Facebook'u ağır eleştirdi...

"Demokrasiyi engelliyor"

Facebook'a bir tepki de bazı eylemcilerden geldi. Ancak bu sefer olayların "gizlilik" ile bir alakası yok. Eylemciler, Facebook'un demokrasiyi baltaladığını düşünüyor.

Target adlı mağaza zincirini boykot etmek için açılan sayfanın kilitlenmesinden sonra Facebook'a karşı tepkiler yükselmeye başladı. Sayfanın amacı, Target'ın gay karşıtı politikacıları maddi yönden desteklemesini durdurmaktı.

Boykot grubunu yürüten Jeffrey Henson, Politico'ya verdiği röportajda, Facebook'un başlıkları sildiğini, videoların kaldırdığını ve sayfa yetkililerinin güncelleme yapmalarını engellediklerini söylüyor; "Facebook, kişilerin kurumsal bir harekete karşı verdiği tepkileri barındıran bir sayfanın işlevleriyle oynuyor. Bu hareketler bizim sesimizi azaltıyor."

Açıklama yapan bir Facebook konuşmacısı ise, bu eylemcilerin Facebook hizmet kurallarına uymadıklarını söylüyor; "Fikir ve duruş beyan eden sayfaların, insanların sayfalarında güncelleme oluşturmalarını yasaklıyoruz. Facebook sayfaları, ünlülerin, şirketlerin, organizasyonların ve markların bilgi paylaşmaları ve insanlarla etkileşebilmesi için vardır."

Okuyucu Yorumları