Facebook dev siteden müthiş intikamı!

Facebook yeni özelliğiyle önce şaşırttı, sonra da güldürdü: İşte Facebook'un müthiş intikam planı...

Facebook'un müthiş intikamı!

Facebook Lite'ın hizmete girişinden saatler sonra Facebook'a faks seçeneği eklendi. Bu özellik, önemli teknoloji sitelerinden TechCrunch'da haber olduğunda ise, özelliği arayan kullanıcılar ne yazık ki aradıklarını bulamadılar. Çünkü bu özellik, sadece Facebook'taki TechCrunch ağından olan üyeler tarafından görülebiliyordu.

Habere göre faks özelliği efax.com tarafından sağlanıyordu ve fotoğraf albümlerinden fotoğrafların, istenen faks makinesine 1,5 dolar karşılığı yollanmasını sağlıyordu. Facebook ya da internet kullanmayan akrabalarla resim paylaşmanın biraz pahalı ama alternatif bir yolu olarak da haber yapılmıştı. Haberi yapan TechCrunch sitesi, bu özelliği çok mantıksız bulduğunun da altını çizmişti. Üstüne üstlük, haberi yayınlayan TechCrunch muhabiri, bu özelliğin neden sadece kendi ağlarında olduğunu sorgulama ihtiyacı bile duymamıştı.

Facebook'un intikamı: Gerçek sonradan ortaya çıktı

Facebook'un intikamı: Gerçek sonradan ortaya çıktı

İşin aslı ise daha sonra ortaya çıktı: TechCrunch sitesine Facebook bir şaka tezgahlamıştı. TechCrunch ağına üye olanlara gösterilen bu özellik sayesinde Facebook çalışanları çok güldü. Bu şakanın sebebi ise sitede Facebook'u eleştiren yazıların sıklıkla yer almasıydı.

Aslında muhabir Facebook'tan yorum almak için bir e-posta atmış, ancak üzerinden birkaç saat geçip geri dönüş olmayınca, geç olmadan haberi yayına almıştı. Böylece Facebook'un planı da kusursuz bir biçimde işlemiş oldu...

Okuyucu Yorumları