Facebook, donanım üretme konusunda kararlı...

Facebook, tüketici ürünleri konusunda oldukça kararlı gözüküyor...

Facebook donanım konusunda kararlı!

Business Insider'ın yeni bir raporu, Facebook'un tüketici donanımı üretme çabası hakkındaki söylentileri doğruluyor ve uzun zamandır Facebook yöneticisi olan Andrew Bosworth'un bu çabayı yönetmek için seçildiğini söylüyor.

Bu ayın başlarında kaynaklar Bloomberg', Facebook'un Building 8 bölümünün Amazon'un Echo Show ürününe benzeyen bir video görüşme cihazı ve Amazon Echo ile Google Home'a rakip olan bir akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını söylemişti. Business Insider'ın yeni raporu da bu iki projenin oldukça ilerlemiş olduğunu doğruluyor.

Görünene göre Aloha kod adına sahip olan video görüşme cihazı büyük bir dokunmatik ekrana sahip olacak ve söylenenlere göre bu ekran rakiplerinkinden daha büyük olacak. Ayrıca cihaz geniş açılı bir kamerası, mikrofonları, hoparlörleri olacak ve yüz tanıma özelliği de bulunacak. Aloha bir süredir çalışan evlerinde test edilmekteydi ve firmanın ürünü piyasaya 2018 Mayıs tarihinde 499 dolara sunmayı planladığı söylenmekte.

Business Insider'ın kaynakları Building 8'in bir de akıllı hoparlör üzerinde çalıştığını tekrar doğruluyor ve bir de 360 derece kameranın üzerinde çalışıldığını belirtiyor. Ayrıca algılayıcı dolu bir kolye gibi daha pek çok giyilebilirin üretilmesinin planlandığı da söyleniyor.

Kıdemli Facebook yöneticisi Andrew Bosworth hem Building 8 hem de Facebook'un sanal gerçeklik bölümü Oculus'un liderliğini yapıyor. Facebook'un yeni VR yardımcı başkanı Hugo Barra, Bosworth'un ve Google'dan Facebook'a gelen Regina Dugan'ın altında çalışacak.

Ancak bu cihazlar sunuldukları zaman Facebook'un karşılaşacağı en büyük problem piyasa payı değil, mahremiyet endişeleri olacak. Her ne kadar şimdiden bazı ev kameraları yüz tanıma özelliğine sahip durumda olsa da, Facebook, kullanıcıları mahremiyetlerinin güvende olduğunu kabul ettirmekte oldukça zorlanmış durumda.

Okuyucu Yorumları