Facebook, engellediği içerikleri "güncelledi"

Facebook, hangi paylaşımların engellenip, hangilerine izin verileceği konusunda değişiklik yaptı!

Facebook kurallarını yeniledi

Facebook, sosyal ağda nelerin paylaşılıp, nelerin paylaşılamayacağını kullanıcılarına göstermek üzere "Topluluk Standartları"nı güncelledi.

Yenilenen kılavuzda Facebook'un zorbalık, şiddet tehdidi, kendine zarar verme ve nefret söylemi gibi konular karşısındaki ilkeleri, açıkça gösteriliyor. Yeni kılavuzda sosyal devin önem verdiği bir konu, hakaret/saldırı içeriğini engellemekle ifade özgürlüğüne izin verme arasında iyi bir denge kurmak.

Firma, rapor edilen içeriklerin ifade özgürlüğünü koruyacak biçimde gözden geçirileceğini söylüyor. Örneğin şiddet ve insan haklarının çiğnenmesiyle ilgili içeriklere sahip bir gönderi, kaldırılmadan önce sahibi tarafından sadist amaçlarla mı paylaşıldığı, yoksa sadece bu tür sorunlar hakkında farkındalık oluşturmak amacının mı güdüldüğü incelenecek.

Facebook, bir içeriğin belirli bir ülkeden içerik kaldırma talebi aldığında ise, sözkonusu içerik tamamen kaldırılmak yerine, sadece bu ülkede kaldırılabilecek. Yenilenen ilkeler hakkında daha fazla bilgi için Facebook'un Topluluk Standartları sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları