Facebook "gerçek isim" politikasını değişiyor

Facebook, gerçek ismini kullanmak istemeyenler için büyük bir değişikliğe gidiyor...

Facebook'ta yeni dönem!

Aralık ayından itibaren eğer yeterince geçerli bir nedeniniz varsa, Facebook'ta isim değiştirebilmeniz mümkün olacak.

BuzzFeed kaynaklı haberlere göre Facebook kısa bir süre sonra "gerçek isimler" politikasında bazı değişikliklere gidecek. Yasal ismi dışında bir isim kullanmak isteyen Facebook kullanıcılarının bunu belgelemek için ek ayrıntılar sunması mümkün olacak.

Karar, Facebook büyümeden sorumlu başkan yardımcısı Alex Schultz tarafından Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ve Electronic Frontier Foundation (EFF) gibi sivil toplum örgütlerine bir mektupla bildirildi.

ACLU ve EFF gibi sivil toplum örgütleri aile içi şiddet mağdurları ve LGBT topluluğu da dahil olmak üzere toplumun bazı kesimlerinin tacizlere karşı yasal kimlik bilgilerini değiştirme ihtiyacı duyabildiklerini savunuyor.

Facebook, tepkilere karşı hayata geçirdiği yeni düzenlemeyle birlikte iki temel şeyi değiştirecek. Sosyal dev artık yasal ismini kullanmak istemeyen kullanıcıların bunu neden gerçekleştirmek istediklerini belirtebilmeleri için ayrıntılı bilgi sağlanmasının önünü açacak. Ayrıca sahte isim kullandığı için işaretlenen kullanıcılar kilitlenen hesaplarını daha kolay geri alabilecekler.

Okuyucu Yorumları