Facebook "gerçek isim" politikasını yeniledi

Facebook, bir süredir tartışılan bir uygulamasında daha bazı önemli değişikliklere imza attı!

Facebook'ta önemli değişim!

Facebook yaptığı açıklamayla kullanıcı isimleri konusunda iki yeni politikayı yürürlüğe koyacağını duyurdu.

İlk politika değişikliğinin sahte isimler için geliştirilmiş bir raporlama işlemi olduğu belirtiliyor. Şirket, geçmişte sadece "sahte isim" şeklinde raporlama yapılabildiğini ancak şimdi rapor hakkında daha fazla detay sağlanabileceğini ifade ediyor.

Kullanıcılar artık bir profil hakkında şikayette bulunurken daha fazla bilgi sağlamak adına birkaç yeni adımdan geçecek. Böylece sağlanan ek bilgiler, inceleme ekiplerinin konuyu daha iyi anlamalarına yardımcı olacak.

İkinci politika değişikliği ise kullanıcıların isimlerini doğrularken özel durumlarını tanımlamaları için yeni bir yol sunacak. Bir kullanıcı özel bir durum nedeniyle kendi ismini değiştirmek istediğinde, bunu detaylarıyla Facebook'a bildirebilecek. Şirket böylelikle kişiselleştirilmiş destek sağlayabileceğini düşünüyor.

Bu durum özellikle aile içi şiddet mağdurları ve LGBT topluluğu da dahil olmak üzere toplumun bazı kesimlerinin tacizlere karşı yasal kimlik bilgilerini değiştirme ihtiyacına yönelik atılmış bir adım olarak açıklanıyor.

Facebook'un yeni isimlendirme politikası şu an için sadece ABD'de az sayıda kullanıcı tarafından test ediliyor. Şirket pozitif geri bildirim alması durumunda uygulamayı küresel olarak genişletmeyi planlıyor.

Okuyucu Yorumları