Facebook gövde gösterisi yapıyor!

Sosyal ağ sitelerine tek bir adresten erişim sağlayan popüler site Facebook'un gazabına uğradı...

Facebook dişini gösterdi

Brezilya'da yakın zaman kurulan ve hızla büyük bir popülariteye ulaşan Power.com, farklı sosyal ağlara tek bir adresten erişim sağlama özelliği ile dikkat çekmişti. Power.com; Facebook, MySpace, Orkut, Hi5 sosyal ağlarının yanı sıra AOL, Yahoo ve MSN mesajlaşma programlarını da tek bir adresten yönetebilmeyi sağlıyor. Başlangıçta sadece Brezilya'da faaliyet gösteren Power.com, bir ay kadar önce dünyaya açılmasıyla daha geniş kitlelere hizmet vermeye ve Facebook'un da ilgisini çekmeye başlamıştı.

Facebook, kullanıcıların hizmetlerini kendi sitesi üzerinden kullanması konusunda ne kadar hassas olduğunu ise Power.com'u; marka hakları, telif hakları, haksız rekabet, spam yapmak, bilgisayar ile dolandırıcılık gibi pek çok sebepten dolayı dava yağmuruna tutarak gösterdi. Facebook kendisinden izin alınmadan hizmetinin bu şekilde kullanılmasına karşı çıkıyor ve bu konuda haklı. Power.com bu hizmetleri Facebook'un izni olmadan sürdürüyor fakat sitenin yöneticisi Steve Vachani; kullanıcıların gönüllü olarak Facebook kullanıcı adı ve şifrelerini Power.com üzerinden girerek, Facebook'a buradan erişmek istediklerini söyleyerek başka bir noktaya parmak basıyor.

Tartışmalar henüz sona ermedi ama şu an için Power.com, üyelerin Facebook hesaplarına site üzerinden erişimi şimdilik kapattı.

Okuyucu Yorumları