Facebook hangi siteyi satın alıyor?

Facebook yeni adımlar atmaya devam ediyor: Dev sosyal ağ çok önemli bir hamle yapmak için hazır...

Facebook'un şakası yok!

Sosyalleşme ağlarının şuan 1 numarası olarak bilinen Facebook, henüz büyüme aşamasındaki başka bir ağı, FriendFeed'i satın alıyor. Bunun yanı sıra bir grup eski Google çalışanı da Facebook bünyesine girmiş oluyor.

FriendFeed, kullanıcıların farklı blog ve ağlardan buldukları içerikleri paylaşabildiği, Twitter'dan daha ufak çaplı bir sosyal paylaşım ağı. Geçen sene Facebook FriendFeed'i 500 milyon dolara satın almak istemişti.

Facebook CEO'su Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklamaya göre FriendFeed takımının yaptığı çalışmaya hayran kaldığı, hem basit hem de seçkin olan uygulamalara imza attığını ifade ettiği anlaşılıyor. Birkaç ay boyunca Facebook ve FriendFeed arasındaki iletişim meyvelerini veriyor. Ve görülen o ki çalışanlar birbirlerini aynı bedenin farklı kesimleri gibi görüyorlar.

İki firma arasında arabulucu olarak Matt Cohler'a büyük bir çaba düşmüşe benziyor. Facebook yönetim kurulu üyesi Cohler geçen sene FriendFeed'e mali destek sağlayanlardandı. Ayrıca FriendFeed ortaklarından Bret Taylar diğer firmalarla temas halinde olduklarını yalanladı.

250 milyon kayıtlı kullanıcısı ile büyümeyi sürdüren Facebook 2009 yılının sonlarına doğru 500 milyon dolarlık kâr elde etmeye çalışıyor.

Okuyucu Yorumları