Facebook, Her Şeyi En Başta Doğru Yapmayabiliriz Dedi!

Facebook, bazı şeyleri ilk seferinde tutturamadığını kabul etti!

Facebook hatasını kabul etti!

Facebook son zamanlarda ürünlerini yanlış kullanan insanlar yüzünden sıkıntı çekiyor. Kimisi yalan haber üretmek için Facebook'un haber kaynağını kullandı. Kimisi ise Facebook'un reklam platformu pazarlamacıların Yahudi karşıtlarını hedeflemesine izin verdi. Kimisi video akış hizmeti olan Facebook Live'ı şiddet içerikli yayın yapmak için kullandı.

Pazartesi günü Facebook'un baş tasarımcısı Luke Woods, firmasının bazı hatalarını kabul etti.

"Bir şeyi her zaman ilk keresinde doğru yapmıyoruz," diyen Woods "Daha iyi olmaları için her zaman yapılacak iş var" diye ekledi.

Son zamanlarda Facebook'un büyüklüğü ve etkisi sebebiyle gözler üzerinde. Bu ayın başında Facebook, 2016 seçimleri sırasında Rusya'dan sahte hesaplara 100,000 dolar değerinde reklam sattığını açıkladı. Cuma günü firma, federal soruşturmacılarla seçimlere olan Rus etkisi iddiasını araştırdığını açıkladı.

Röportaj sırasında Woods, Facebook'un ürünleri ve tasarımı hakkında bazı diğer şeyler hakkında da konuştu.

Facebook, Snapchat'te bulunan 24 saatte yok olan video ve resim paylaşma özelliği Hikayeler'i kopyaladığı için çok eleştirilmişti. Şu an Facebook, tüm dört büyük uygulamasında hikayeler özelliğine sahip, Instagram, Facebook Messenger, WhatsApp ve Facebook uygulamasının kendisinde bu özellik bulunuyor.

Woods, takımının kullanıcıların isteğine göre bu özellikleri koyduğunu, başka yere bakarak da olsa bunu yaptıklarını söyledi.

"Facebook'ta icat edilen bir çok özellik var, ama her şeyin de burada icat edileceğini düşünecek kadar gururlu değiliz," diye konuştu.

Okuyucu Yorumları