Facebook hilelerinden korunmanın 5 yolu!

Facebook'ta farkına bile varmadan yem olmak istemeyenler: İşte hesabınızı korumanın 5 pratik yolu...

Facebook hesabınızı koruyun!

Facebook'taki hile ve sahtekarlıkların sayısı öyle çok ki siteye katılan her yeni kullanıcı için yeni bir sahtekarlık denk geliyor diyebiliriz.

Tüm resimlerinizi ve kişisel bilgilerinizi ve her şeyinizi paylaştığınız Facebook'ta son öğrenmek isteyeceğiniz şey, hesabınızın hack'lenmiş olduğudur. Facebook hesabınızı kullanırken dikkatli olmanın yanında bu sahtekarlıklardan da haberdar olmanız güvenliğinizi daha sağlam bir hale getirecektir.

CHIP Online olarak Facebook'taki en son hileleri ve bunlardan korunma yollarını araştırdık. Facebook hesabınızın yabancı ellere geçme ihtimalini düşünmek bile kötü, bu nedenle sizlerle paylaştığımız bu ipuçlarını gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Safe Go, Sophos blog ve Facebook Security

Safe Go, Sophos blog ve Facebook Security
SafeGo, Facebook hesabınızı zararlı bağlantılara karşı tarıyor

Safe Go

BitDefender'a ait SafeGo, bir Facebook uygulaması ve Facebook'ta dolaşan spam ve çeşitli tehditlerden sizi koruyor. Uygulama, profilinizi şüpheli linklere karşı tarıyor ve bir tehlike bulduğunda duvarınıza otomatik olarak bunu yazabiliyor.

Sophos blog'unu takip edin

Sophos, Facebook sahtekarlıkları hakkında bilgi edinebileceğiniz en iyi kaynaklardan biri.

Facebook Security

Facebook güvenliği hakkındaki bilgileri kaynağından direkt olarak edinebilirsiniz. Hesabınızı korumanın yolları anlatılan Facebook'un güvenlik sayfası sık sık güncelleniyor.

İşaretlere dikkat edin

İşaretlere dikkat edin
Gerçek dışı görünen şeylere dikkatle yaklaşın ve sağ duyunuzu kullanın

İşaretlere dikkat edin

Bu ipuçlarının yanında yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri sağ duyunuzu kullanmak. Size ulaşan bağlantıları kimin gönderdiğine dikkat edin.

'Buna inanmayacaksın!', 'Aman Allah'ım!' gibi paylaşımlara dikkat edin ve mesajı gönderen kişinin gerçekten arkadaşınız olup olmadığını düşünün.

Facebook'tan geldiğini iddia eden e-postalar alıyorsanız hangi e-posta adresinden geldiğini ve tıklamak istediğiniz bağlantıları kontrol edin. Facebook uyarıları her zaman facebookmail.com adresinden geliyor.

Zararlı bir bağlantıya tıkladıysanız ne olacak?

Zararlı bir bağlantıya tıkladıysanız ne olacak?
Yanlışıkla izin verdiğiniz uygulamaları kaldırın

Zararlı bir bağlantıya tıklarsanız ne olacak?

Bir Facebook olta saldırısına hedef olduğunuzu düşünüyorsanız ilk yapmanız gereken Facebook hesabınızın şifresini değiştirmek. Facebook'ta izin verdiğiniz bir uygulamanın Gizlilik Ayarlarınız yoluyla düzenleyebilir ve izni geri alabilirsiniz.

Bunun için sayfanın alt tarafında 'Uygulamalar ve Web siteleri' bölümünde bulunan 'Ayarları düzenle' düğmesine tıklayın. Açılan sayfada 'Ayarları düzenle' düğmesine basın. Artık yanlışlıkla izin verdiğiniz uygulamaları sağ tarafta bulunan 'X' bağlantısına tıklayarak kaldırabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları