Facebook Home bize ne sunuyor?

Facebook Home'la henüz tanışmadıysanız, ne olduğu hakkında kafanız karışıksa, bu yazı sizin için!

Facebook Home gerçekleri!

Facebook'un Android'li ceplere özel hazırladığı giriş ekranı Home, henüz sadece belirli HTC ve Samsung ceplerinde kullanılabiliyor. Home'u yüklediğinizde Facebook, telefonunuzun merkezi haline geliyor ve sosyal ağa her an erişmenizi sağlıyor.

Çıktığından bu yana çok tartışılan uygulama 500 bin kez indirilse de 5 yıldız üzerinden sadece 2 yıldız puan aldı. İndirenlerin onu kullanmaya devam edip etmediği ise bilinmiyor, ancak görünüşe bakılırsa önemli bir kısmı onu pek sevmedi ve Home'u kurduğu gibi sildi. Peki siz de Galaxy S3, Note 2 gibi uyumlu bir cihazınız varsa Facebook Home'u denemeli misiniz? Home size hangi avantajları sağlayabilir?

Yeni giriş ekranı: Home, tüm giriş ekranınızı kaplıyor ve onu haber kaynağınızdan bir fotoğrafla değiştiriyor. Yukarıda saat ve onun altında Android uygulamalarının uyarıları görünüyor. Ancak bu her uygulamada çalışmayabiliyor.

Cover feed: Uyarı ekranı bir süre sonra arkadaşlarınızın fotoğraflarından oluşan bir slayt gösterisine dönüşüyor. Aşağıda görünen kendi profil resminiz ise Facebook Messenger veya Android uygulamalarına geçiş yapmanızı sağlayan bir gezinti düğmesi olarak çalışıyor.

Daha fazlası, ikinci sayfada...

Uygulama çalıştırıcısı ve fazlası...

Uygulama çalıştırıcısı ve fazlası...

Uygulama çalıştırıcısı: Profil resminizi ilgili alana doğru sürüklediğinizde yukarıda durum güncellemesi, fotoğraf veya konum bildirimi yapmanıza izin veren düğmeleri görüyorsunuz. Uygulama listesi ekranlarınızı 5 sayfaya kadar çoğaltmanız mümkün. Bu sayfalarda uygulamaların karışık bir sırayla çıkması kafanızı karıştırabiliyor. En soldaki ekran, uygulamalarınızı alfabetik olarak kaydırmanıza izin veriyor.

Chat heads: Yeni bir Facebook sohbet mesajı aldığınızda, hangi uygulamada olursanız olun, arkadaşınızın profil fotoğrafı ekranda beliriyor. Bu belki de Home'un en heyecan verici işlevlerinden bir tanesi. Aynı işlev, güncellenen Facebook Messenger'da da bulunuyor.

Okuyucu Yorumları