Facebook için çok kötü bir haber daha!

Bir dönem gençlerle bugünkü noktaya gelen Facebook, artık onlardan pek de ilgi görmüyor. Neden mi?

Facebook için çok kötü haber!

Facebook şüphesiz halen en büyük sosyal ağ ama zamanında onu şu anda bulunduğu noktaya taşıyan genç nüfusun büyük çoğunluğu, son birkaç yılda kendisinden uzaklaştı. Nitekim öyle görünüyor ki bu durum yavaş yavaş tam tersine dönüyor...

Bir yatırım bankası olan Piper Jaffray tarafından, gençlerin online alış - verişten sosyal medya kullanım alanlarına kadar gerçekleştirilen araştırmaya göre, Facebook en çok kullanılan üçüncü favori sosyal medya aracı olarak belirlendi. Yaş ortalaması 16 olan 7.200 genç yaşta insan ile yapılan araştırmanın sonuçlarına göre katılımcıların yüzde 80'lik kısmın favori sosyal medya sitesi olarak Instagram'ı gösterdi. Yüzde 65'lik bir kısım Twitter'ı da kullandığını söylerken, sadece yüzde 40'lık kısım Facebook'u kullandığını açıkladı. Google+ ise yüzde 10'dan daha az bir kullanım oranına imza atarak listede çok gerilere düştü.

Araştırmanın en önemli kısımlarından birisiyse, aktif Facebook kullanımındaki düşüşü bir nevi gün yüzüne çıkarması zira katılımcılardan yüzde 72'lik kısım ilkbahar dönemi Facebook kullanıyorken, aynı gençlerden sadece yüzde 40'ı sonbaharda halen Facebook kullandığını belirtti. Fakat aynı dönemler içerisinde Instagram kullananların miktarındaki azalma sadece yüzde 3 olarak beyan edildi.

Moor Insights & Strategy'den analizci Patirck Moorhead ise durumu "Facebook için çok kötü bir değişim" şeklinde nitelendirdi ve sözlerine çok kritik bir cümle ile devam etti; "Facebook'un rakipleri, her dönem yeni fikirler ve farklı başlıklarla gündeme geliyorlar ve bunlar gençleri facebook'tan uzaklaştırıyor."

Okuyucu Yorumları