Facebook için kaç dolar ediyorsunuz?

Facebook'daki bir senelik varlığınız, sosyal deve kaç dolar kazandırıyor? Cevabı bu araç veriyor...

Facebook değeriniz ne kadar?

Facebook'un 96 milyon dolarlık halka arz değeri, birçok profesyonel yatırımcı tarafından "fazla değer biçilmiş" olarak bulunuyor. Bununla birlikte şimdiye kadar Facebook'a resmi bir biçimde değer biçen olmadı. Facebook'un ne kadar edeceğini önümüzdeki hafta halka açılmasından sonra göreceğiz. Peki sizin Facebook için değeriniz ne kadar?

Do Not Track Plus adlı web tarayıcısı eklentisinin yapımcıları, "Val-You Calculator" adını verdikleri araçla size birkaç soru soruyor ve Facebook'un sizin sayenizde senede kaç para kazandığını hesaplıyor. Sorulanlar arasında, kaç Facebook arkadaşınız olduğu, ne kadar içeriği "beğendiğiniz", oynadığınız oyunlar ve Facebook'da kalmayı düşünüp düşünmediğiniz gibi sorurlar bulunuyor.

Facebook'u pek kullanmayan bir kullanıcı, şirkete yılda 3 dolar gibi az bir gelir sağlarken, sadık kullanıcılar için bu değer 60 doların üzerine çıkabiliyor. Facebook için en yüksek değeriniz ise siteye göre 91 dolar olabiliyor.

Bu rakamların doğru olup olmadığını bilmek güç, ancak Facebook'un bizden faydalandığını hatırlatması açısından bizce işe yarar.

Okuyucu Yorumları