Facebook, İngiltere ve Romanya'da 168 Sayfa Sildi

Facebook, "ortalığı karıştırmaya çalışan, samimiyetsiz davranan" 168 sayfayı platformundan kaldırdı!

Facebook'tan büyük tekme!

Facebook bir süredir sosyal medya platformundan "yapay davranış" olarak tanımladığı hareketlerin kaynaklarını kaldırmak ile meşguldü ve bu çabaların sonucu Filipinler ve Brezilya gibi ülkelerde görülmeye başlandı. Şimdi de sosyal ağ, yeni bir duyuru ile Birleşik Krallık ve Romanya'da nerede 170 sayfayı aynı sebepten kaldırdığını bildirdi.

Facebook'un Sibergüvenlik Poliçesi lideri Nathaniel Gleicher tarafından yazılan blog yazısında firma, Birleşik Krallıkta koordine yapay davranış gösteren 137 hesabın, sayfanın ve grubun Facebook ve Instagram'da kapandığını söyledi. Bahsi geçen sayfa ve hesaplar politik spektrumun iki ucunda yer alıyor gibi davranarak, aşırı sağ ve anti aşırı sağ arasında karışıklık çıkartmaya çalışıyorlardı.

Bu ağ içerisinde yanıltıcı içerik sunan toplamda 23 Facebook sayfası, 74 hesap ve 5 grup ile 35 Instagram hesabı bulundu. Facebook sayfaları toplamda yaklaşık olarak 175000 takipçiye ve Instagram hesapları yaklaşık 4500 takipçiye sahipti. Ayrıca grup, 2013 Aralık ile geçtiğimiz yılın Ekim ayları arasında Facebook üzerinde reklam için 1500$ harcamıştı.

Ayrı bir incelemede de Romanya'da benzer davranış gösteren bir hesap ağı kapatıldı. Bu ağ, göreceli olarak çok daha küçüktü ve 26 Facebook hesabı, 4 sayfa ve bir gruptan oluşuyordu. Sayfalar toplamda yaklaşık 1550 takipçiye sahipti ve ağ, 2013 Aralık ve 2019 Şubat tarihleri arasında reklamlara 650$ harcamıştı..

Okuyucu Yorumları