Facebook kötü uygulamaları cezalandırıyor!

Facebook uygulamalarının daha az sıkıcı olmasını sağlayacak önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Facebook Uygulamaları

MySpace uygulama platformu yazılım geliştiricilere sunulurken,aynı akşam Facebook'ta uygulamalarının daha az sıkıcı olmasını sağlayacak önemli bir gelişmeyi duyurdu.

Önümüzdeki haftadan itibaren, kullanıcı newsfeed'lerinden iyi yanıt alan uygulamaların bildirilerinin daha fazla gönderilmesine izin verip ,az sayıda kullanıcı tarafından beğenilmiş uygulamaların ise kaldırılmasını sağlayacak. Bu uygulamanın Facebook'u gereksiz uygulamalar yığınından kurtarması bekleniyor.

Newsfeed'de yer alan bilgiler Facebook uygulamaları için çok önemli ama bunların sayılarıda isteğe bağlı olarak ayarlanıyor. Çok fazla bildirinin gönderilmesi ve kullanıcıların kendilerini arkadaşları tarafından spam yağmuruna tutulmuş gibi hissetmesi, Facebook'un sayfa gösteriminin artmasını ve uygulamaların gelişmesini engelliyor.

Facebook'un uygulama ölçmeye benzeyen bu politikası, uygulamayı kurmak isteyen kullanıcıya o uygulamayı daha önce kurmuş ve her gün kullanan kullanıcıların yüzdesini gösteriyor. Bir uygulamayı kurmaya karar vermeden önce onun ne kadar iyi olduğunu anlamaya yardımcı olacağı düşünülüyor, fakat çok düşük rakamlar yardımcı olabiliyor. Gerçek şu ki MySpace, uygulamaların kullanıcıların ana yönetici sayfalarında görüntülenmesine izin vererek daha fazla kullanıcı katılımına yol açarak, kendi platformundaki bu politika ile Facebook'la rekabetini artırabilir.

Kullanıcı geribeslemesine bağlı mesaj sayısını hesaplayan bu facebook stratejisi olayların arkasındaki bu tip rakamları ortaya çıkarmak için iyi bir yol. Bu strateji sadece newsfeed bildirilerini dikkate alıyor, eğer istenmeyen uygulama davetlerinden bunalıyorsanız IgnoreAll.com'u ziyaret edebilirsiniz.

Daha az sinir bozucu olmaya çalışmak

Daha az sinir bozucu olmaya çalışmak
ProgrammableWeb

MySpace CTO'su Aber Whitcomb ile MySpace Platformu hakkında yakın zamanda yapılan bir röportajda MySpace'in bu tür durumlar için henüz bir politikasının olmadığını öğrendik. Whitcomb bu tür sorunları uygulamalar kullanılmaya başlandıktan sonra ve uygulamaların spame dönüşmesine izin vermemek için ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını belirtti. Bu röportajdan uygulamalar konusunda Facebook'un yaklaşımını takip edeceklerini anlıyoruz.

Platformlardaki yeniliklerden Facebook'un oyunda tek başına olmadığını çıkarabiliriz. MySpace'in platformu Google-lead Open Social sisteme dayanıyor, bu da demek oluyor ki MySpace'teki uygulamalar diğer çeşitli sosyal networklerde de yaşayabilir. Bebo, Facebook uygulamalarıyla uyumlu Platformun piyasaya çıkışından bu yana ki büyümeyi gördü.

Facebook'un arkadaş önerme özelliği gibi daha ilginç ve yeni gelişmelerini inceleyebilirsiniz. Sosyal network siteleri yazılım açısından oldukça değerli, üçüncü parti yazılım geliştiricilere yeni bir dünya açıyor ve bu platformların akıllıca yönetilmeleri de gösteriyor ki bütün bu paradigmanın henüz sadece başındayız.

Okuyucu Yorumları