Facebook kullanıcı adlarını satacak mıydı?

Facebook'un kullanıcı isimleri ile ilgili orjinal planı neydi? Facebook isimleri satacak mıydı?

Facebook plan değiştirdi

Facebook'un kullanıcı adı kapma yarışı bittikten sonra bir de bu alınan isimlerin satılması modası başladı. Daha önce sizlere aktardığımız haberimizde 50 civarında satılık kullanıcı adı adedinde bir artış oldu ve bu haber hazırlanırken 200 barajına dayandı. Yani kullanıcı adları için hızlı hareket edenler şimdi bu çabalarının maddi karşılığını alma çabasındalar.

Fakat işin farklı bir boyutu daha ortaya çıktı. Facebook'un asıl planı bu kullanıcı isimlerini bedava dağıtmak değil, açık arttırma yolu ile satmaktı. Facebook'un açıkladığı bu orijinal planla ilgili bir tek sorunu vardı; çok kısa bir zaman içerisinde milyonlarca açık arttırmayı yönetmesi gerekiyordu ve teknik olarak bunun altından kalkması pek mümkün görünmüyordu.

Facebook'un ikinci alternatifi ise Vickery açık arttırması olarak bilinen yöntemi uygulamaktı. Bunda ise herkes istedikleri bir kullanıcı adı için tek bir teklif verecek ve en yüksek teklifi veren kazanacak, fakat bir düşük teklifi verenin teklif ettiği rakamı ödeyecekti. Bu plan da sistemin çok karmaşık olması nedeniyle iptal edildi. Facebook açık arttırmanın testinin de yapıldığını açıkladı.

Okuyucu Yorumları