Facebook kullanıcılarını ne kadar izliyor?

2 Facebook kullanıcısının sosyal ağa açtığı dava görüşülmeye başlandı. Eğer Facebook kaybederse...

Facebook'un başı yine dertte!

Kuzey Kaliforniya'dan iki kullanıcının 2012'de Facebook'a karşı açtığı bir dava görüşülmeye başlandı. Davacıların iddiasına göre, Facebook kullanıcıların özel mesajlarını okuyarak, mesajlarda yer alan bağlantılara veya anahtar kelimelere göre kullanıcıların ilgi alanları konusunda bilgi sahibi oluyor ve bunları reklam verenlere satarak, kullanıcılara özel reklamlar gösterilmesini sağlıyor.

Facebook avukatları ise bu iddiaların ispat edilemeyeceğini ve Facebook'un böyle bir uygulamasının olmadığını iddia ediyorlar. Davacılar, Facebook'un bu uygulamasına son vermesini ve kullanıcılara verdikleri zarar için tazminat ödemesini istiyorlar. Eğer davayı kazanacak olurlarsa, bu tazminat ödemesinin nasıl gerçekleşeceği de merak ediliyor.

Bu arada, güvenlik uzmanları, Facebook'un kullanıcı mesajlarını okumasını doğru buluyorlar. Aksi halde, pek çok reklam ve spam organizasyonunun, Facebook kullanıcılarını hayatlarından bezdirecek şekilde Facebook mesajlarını bir spam cennetine dönüştürebileceğini ifade ediyorlar.

Okuyucu Yorumları