Facebook Live'ın Gecikmesiyle Canlı Şarkı Çaldılar

Facebook Live'dan canlı yayın yaparken yaşanan gecikme, bir müzik grubuna çok ilginç bir fikir verdi!

Facebook müzik grubuna oyuncak oldu

İnternetten canlı yayın yaptığınızda, her zaman bir miktar gecikmeyle karşı karşıya kalırsınız. Konferans görüşmeleri yapanlar, bu gecikmelerin toplantı esnasında garip anlara yol açabildiğini bilirler.

Çoğu kullanıcı, gecikmeleri kucaklamış vaziyette ve The Academic adlı müzik grubu da böyle davranmayı tercih etmiş gibi görünüyor. Facebook Live'in gecikmeli ses ve videosunu kullanan müzik grubu, "Bear Claws" adlı şarkılarının bir döngüsünü canlı yayını kullanarak oluşturmayı başardı. Ne demek istediğimizi videoyu izlediğinizde daha iyi anlayacaksınız. Özetle grubun yaptığı şey, arkadaki ekranda dönen Facebook Live'a yayın yapmak ve birkaç saniye sonra ekrana gelen video ve ses üzerine çalmak.

Videoda her döngüyle birlikte şarkının ilave enstrümanlar, ritimler ve melodilerle biraz daha karmaşık hale geldiğini görüyoruz. Tüm bunların yanında grup, canlı yayının karşısına bir kamera yerleştirdiği için perdede sonsuz bir tünel yayınlıyor.

Müzikle uğraşıyorsanız ve hayalinizi süsleyen delay/loop pedalı çok pahalıysa, belki siz de Facebook Live ile bir süre idare edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları