"Facebook'lu cep çok aptalca bir fikir"

Facebook'un bir sonraki adımı olacağı iddia edilen bu "şey", bakın nasıl sert bir tepki aldı...

"Bu fikir çok aptalca!"

800 milyon nüfusa sahip sosyal ağ devi Facebook ve popüler cep üreticisi HTC'nin "Buffy" adındaki bir Facebook telefonu üzerinde çalışıyor olabileceğini sizlerle bu haberimizde paylaşmıştık. Ancak bir analiste göre bu hiç de iyi bir fikir değil.

Digital Trends'de yazan analist Rob Enderle, Microsoft'un batan Zune player'ları ile Facebook'un iddia edilen cebi arasında çok fazla ortak nokta bulunduğunu söylüyor. Enderle, bunun sadece teknik özeliklerde değil stratejinin tamamında olduğunu ve Faceook'un başına büyük iş açacağını söylüyor.

Enderle, konu hakkında şöyle konuşuyor: "Gördüğünüz gibi HTC, Zune sorununun diğer tarafında. Microsoft, donanım partnerlerinin güvenini nasıl kaybettiyse, HTC gibi bir OEM'in de yazılım partnerinden ayrılması, aynı büyük boyuttaki bir hasara yol açabilir."

Facebook aynı hataya düşmek üzere

Facebook aynı hataya düşmek üzere

"Anahtar gelir kaynağınızla kendinizi riske atmayı ve güvensizlik tohumları ekmeyi istemezsiniz, ancak Zune partnerlerine bunu yaptı. Bu, perakendecileri üzdü ve Microsoft'a olan güvenlerini sarstı."

Enderle'ye göre Facebook, böyle bir telefonla aynı hatayı yapmak üzere. Facebook'un bu telefonu geliştirmek üzer HTC ile ortaklık kurması, HTC'nin diğer büyük ortağı Google'ı kızdırabilir ve sonuçta Google'ın Android platformunun Facebook'un amaçlarına çatallanmasına yol açabilir. Facebook, ortağı olan Microsoft'u da kızdırabilir. Zira Facebook'un Windows Phone 7'li değil Android'li bir cep geliştirdiği düşünülüyor.

Enderle'ye göre Facebook'un tüm önemli platformlar için en iyi uygulamayı sunmaya odaklanması gerekiyor. Ona göre bu platformlarla ve telefon sağlayıcılarıyla rekabete girmek, Facebook'u bir sonraki Netscape haline getirebilir.

Okuyucu Yorumları