Facebook'lular, "Zuckasaurus"la tanışın!

Facebook, sitesinde yaptığı değişiklikleriyle beraber ortaya bir de bu "dinozoru" çıkardı!

Facebook'tan ilginç yenilik!

Facebook, sosyal ağda yaptığı gizlilik geliştirmelerini ortaya çıkardı. Buna göre yeni kullanıcılar için gözden geçirilen varsayılan seçenekler, gönderilerin sadece arkadaşlarla paylaşılmasına izin verecek. Kullanıcı isterse gönderilerini daha geniş bir toplulukla elbette paylaşabilecek.

Facebook üyesi kullanıcılar ise yakında sosyal ağın yeni gizlilik kontrol aracıyla tanışacaklar. Mavi bir dinozor simgesiyle karşımıza çıkacak olan bu araç, "merhaba" diyerek bize ismimizle hitap edecek ve istediğimiz gizlilik ayarlarını yapmamıza izin verecek.

Dinozor, adım adım kılavuzlarıyla diğer gizlilik ayarlarını yapmamızı da kolaylaştıracak. Microsoft'un çoğu kullanıcının sinirini bozan asistanı Clippy'yi hatırlatan dinozor, aynı onun gibi ansızın karşımıza çıkabilecek.

Facebook'lular,

New York Times'ın Bits blog'una göre dinozor, teknoloji topluluğunda CEO Mark Zuckerberg'in isminden esinlenilerek "Zuckasaurus" ismiyle anılmaya başlanmış durumda. Rapora göre Facebook, konuşma baloncuklarından robota farklı maskot ve simgeleri denedikten sonra en arkadaş canlısı karakterin dinozor olduğunu düşünmüş.

Okuyucu Yorumları