Facebook mesajlar için 100 dolar mı istiyor?

Facebook'un mesaj göndermek için 1 dolar isteyeceğini duymuştuk. Peki ama bu görüntü de neyin nesi?

Facebook "yok artık" dedirtti

Facebook'un tanımadıklarımıza para karşılığında mesaj gönderme işlevini siteye eklemesi, "Facebook paralı olacak" iddialarını adeta gerçeğe dönüştürmüştü. Sosyal dev, şu sıralar arkadaşınız olmayan kişilere 1 dolar karşılığında mesaj göndermenizi sağlamayı düşünüyor.

Ancak televizyon programı yapımcısı Micah Johnson'un karşısına çıkan bu ekran, sitenin mesaj göndermek için sadece 1 dolar değil, bizden 100 dolar bile talep edebileceğini gösteriyor. Yaklaşık 180 TL'ye denk gelen bu fiyat, sadece bir mesaj göndermek için biraz pahalı olsa gerek.

Johnson, görüntülerin sahte olmadığını, ekrandan çektiği birkaç fotoğrafla "kanıtlıyor". Johnson, arkadaşlık listesinin dolduğunu, tanıdığı bir eğlence ajansına mesaj göndermek istediğinde bu ekranla karşılaştığını söylüyor.

Facebook, normalde "diğer" kutusuna giden yabancı mesajları 1 dolar karşılığında direkt olarak alıcının gelen kutusuna yerleştiriyor. Böylece arkadaş olmayan kişilere gönderilen mesajın unutulma veya fark edilmeme riski azalıyor. Ücretsiz seçenekler varken böyle bir uygulamanın neden kullanılacağı tartışılıyor. "100 dolar"lık ücretin Facebook'un bir hatası mı, yoksa gerçek mi olduğu henüz bilinmiyor.

Okuyucu Yorumları