Facebook Messenger için yeni dönem başladı!

Facebook Messenger, uzunca bir zamandır beklenen özelliği nihayet kullanıcılarına sunmaya başladı...

Messenger için yeni dönem başladı!

Facebook, Messenger uygulamasına büyük bir güncelleme getirdi. Artık mesajlar iki cihaz arasında şifreli şekilde iletilecek. "Gizli Sohbet" olarak tanımlanan özellik, iOS ve Android için sessiz sakin devreye girdi. 900 milyona yakın kullanıcı artık güvenli şekilde mesajlaşabilir; tabi eğer uygulamanın en son sürümünü kullanıyorlarsa...

Normal şifreleme dışında Gizli Sohbet, Netflix parolası gibi önemli verileri Görevimiz Tehlike tarzı kendini imha özelliğiyle mesajları okunduktan sonra ebediyen silebiliyor.

Maalesef şifreli mesajlaşmanın bazı sınırlamaları da var. Gizli Sohbet modundayken gifler, videolar, sesli mesajlar, sesli arama ve telefondan ödeme özellikleri kapanıyor. Ayrıca şifreli sohbetler sadece teke tek yazışmalarda akif edilebiliyor, yani şimdilik gizli grup sohbetleri için beklememiz gerekecek.

Şifreleme Messenger için güzel bir özellik olsa da, pek de "görünür" bir özellik değil. Bu özelliği açmak için yeni bir mesaj sekmesi açıp, alıcıyı seçerken sağ-üstten "gizli" tuşuna tıklamanız gerekiyor. Ayrıca, zaten var olan yazışmalarınızı şifreli hale getirmek mümkün değil ya da Gizli Sohbet'i varsayılan yapamıyoruz.

Yakın zamanda kullanıma açılan Allo da şifreli mesajlaşma özelliğine sahip. Yalnız o da şifreli sohbet modunu elle aktif hale getirmenizi gerektiriyor.

Okuyucu Yorumları