Facebook, Messenger ve Instagram Bildirimleri Birleşti

Artık Facebook, Messenger ve Instagram bildirimleri için ayrı ayrı tüm uygulamaları açmanıza gerek kalmayacak!

Bildirimler birleşiyor!

Instagram ve Messenger'in gururlu sahibi Facebook, farklı uygulamalarını tek bir çatı altında toplamak istiyor. Sosyal ağ devi yayınladığı yeni özellik sayesinde Facebook, Messenger ve Instagram bildirimlerine Facebook uygulamasından erişmemizi sağlıyor.

Bu yenilik, kullanıcıları Facebook'un hizmetlerini kullanamaya teşvik etmekle kalmıyor, ayrıca bildirimleri kontrol etmeyi kolaylaştırıyor.

Eğer bu özellik size açılmış mı denemek istiyorsanız, Facebook uygulamanızı güncelleyin, ardından haber kaynağınızın sağ üstündeki yuvarlak profil resminize dokunun. Açılan bildirim menüsünde Facebook, Messenger ve Instagram bildirimlerini kontrol edebilirsiniz.

Facebook yaptığı açıklamada, güncellemeyi oldukça küçük bir grup kullanıcı ile test ettiğini söyledi. Yani herkes bu özelliğe hemen erişemeyecek.

Facebook daha önce de farklı hizmetlerini tek çatı altında toplamak için benzer yenilikler getirmişti. Facebook uygulamasının daha erken sürümlerinde, sağ üst köşede Messenger uygulamasının ikonu bulunuyordu. Kullanıcılar bu ikona dokunarak direkt olarak Messenger uygulamasına geçebiliyordu. Ayrıca Instagram'dan Facebook üzerinde fotoğraf paylaşma özelliği uzun süredir kullanımda olan bir özellik.

Ancak bu son özellik sayesinde, Facebook uygulamasından ayrılmadan üç farklı platformdaki tüm bildirimlerinizi kontrol edebileceksiniz.

Okuyucu Yorumları