Facebook, Messenger'a oyun getirebilir!

Facebook'un Messenger hakkındaki yeni planları, yine çok konuşulacak!

Messenger için yeni plan!

Facebook'un Messenger'ı kendi başına çalışan bir platforma dönüştürme planlarını yaklaşık iki ay önce öğrenmiştik. Sosyal ağın bunun için Messenger'a çeşitli uygulamalar getireceğini biliyorduk. Şimdi ise Facebook'un bazı oyunları Messenger'a taşımak üzere oyun geliştiricileriyle görüşmeler içinde olduğu ortaya çıktı.

The Information'a göre oyun geliştiricileriyle olan görüşmeler henüz başladı ve başarıya ulaşmayabilir. Ancak mobil kullanıcılar arasında giderek daha popüler hale gelen Messenger'a oyunların eklenmesi, Facebook'un masaüstünde oldukça başarılı olan oyun işini telefonlara genişletmesini sağlayabilir.

Sohbet uygulaması olmaktan öte, bir platform haline getirilen Messenger'daki uygulamalar, şu an fotoğraf düzenlemeye, GIF oluşturmaya ve fotoğraflara dijital efektler eklemeye yoğunlaşıyor. Messenger'ın kendine has bir uygulama mağazası bulunuyor. Bu mağazaya oyunların eklenmesi, Messenger kullanıcılarının artmasını, aynı zamanda Facebook gelirlerinin katlanmasını sağlayabilir.

Facebook'un "ödeme ve diğer ücretler" yoluyla elde ettiği gelirlerin 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 5 düştüğü ortaya çıkmıştı. Firmanın bu ödemelerden elde ettiği gelirlerin önemli bir bölümü, şu sıralar kullanımı düşüşte olan masaüstü bilgisayarlardan geliyor.

Okuyucu Yorumları