Facebook Messenger'a SMS özelliği geliyor!

Facebook, sohbet aracı için Messenger için yeni bir işlev daha sunuyor!

Facebook'un SMS işlevi yolda!

Facebook, geçtiğimiz yıl içerisinde Messenger'ını güçlendiriyor ve ödeme yapabilme ve Uber araçları kiralama yeteneğinin yanı sıra AI ilhamlı bir kişisel asistan hizmeti sözü de vermiş durumda. Görünene göre Messenger'ın yeni bir özellikle daha tanışması söz konusu: Birden fazla hesap için SMS plus desteği.

Bir Facebook sözcüsünün söylediği üzere "Messenger'da insanların herkesle kusursuz bir şekilde iletişim kurması için sürekli olarak yeni yollar yaratmaya çalışıyoruz." Şu anda SMS ve Messenger gibi bütün iletişimlerin tek noktaya toplanması yeteneğini test ettiklerini söyleyen sözcü, bu sayede bütün mesajlarınıza tek bir uygulamadan cevap verebileceğinizi belirtiyor. "Messenger üzerinden SMS mesajlarına erişmeyi tercih ederek, Messenger'ın sunduğu diğer gelişmiş özelliklere de ulaşmış olacaksınız."

Tabii ki SMS'lerin daha önce de Messenger'da bir seçenek olarak bulunduğunu belirtmekte fayda var. Ancak bu özellik, yeterli ilgiyi görmediği için kaldırılmıştı. Ancak belki de WhatsApp ve Google'ın Hangouts gibi hizmetleri sayesinde, Facebook bir fikir değişikliğine karar verdi. Android Police'in ekran görüntülerinden anlaşıldığı kadarıyla, SMS mesajları daha farklı bir renge sahip olarak mavi yerine mor gözükecekler. Ayrıca bu özellik, istenildiği gibi kapatılıp açılabilecek.

Messenger üzerinde birden fazla hesap hakkında ise Facebook'un açıklaması "milyonlarca insan telefonlarını aileleri ve arkadaşları ile paylaşıyor. Şimdiye kadar paylaşılan cihazlarda kişilerin kendi hesaplarına ulaşmaları için kolay bir yol yoktu. Bu sebeple, insanların tek telefondan Messenger'a girmelerini ve kullanmalarını sağlayan bir özelliği Android için sunduk."

Ailelerin ve arkadaşların neden tek bir telefonda Messenger hesabını kullanmasının ne kadar sık olduğu sorgulanabilir bir şey olsa da, bu özelliğin daha çok bir ev ortak cihazı olan tabletler üzerinde kullanışlı olacağı kesin. Aynı zamanda eğer birden fazla hesabınız varsa, örneğin bir kişisel bir de profesyonel hesabınız, bunların arasında hızlı geçiş yapma imkanı da oldukça kullanışlı olacaktır. Göründüğü kadarıyla Messenger uygulamasına seçenekler menüsünden yeni hesaplar ekleyebilecek ve bu hesaplar arasında istediğiniz gibi geçiş yapabileceksiniz. Bu özelliklerin ne zaman tüm Android telefonlara sunulacağı belli değil ancak bu güncelleme yakın zaman içerisinde sunulacak gibi gözüküyor.

Okuyucu Yorumları