Facebook Messenger'da "konum" değişikliği!

Facebook, Messenger uygulamasında yaptığı yenilikle pek çoğumuzu rahatsız eden sorunu bitirdi!

Facebook'tan önemli yenilik!

Her mesajınıza konum bilginizi ekleyen Facebook Messenger yoluyla nasıl takip edilebileceğinizi geçtiğimiz hafta bu haberimizde sizlerle paylaşmıştık. Facebook ise işlerin işleyişini biraz değiştirerek bunu imkansız hale getirdi.

Facebook'un yaptığı değişiklik sonucunda konumunuz, sadece siz isterseniz, ayrı bir mesaj olarak gönderiliyor. Aslında konum paylaşım özelliğini kapatmak, bu değişiklikten önce oldukça kolaydı ancak buna rağmen çoğu kullanıcı, konumunun paylaşıldığını fark etmiyordu. Konum paylaşmanın tamamen isteğe bağlı hale gelmesiyle birlikte, artık konumunuzu bildirmek için üç nokta simgesine dokunup, kendi elinizle yollamanız gerekecek. Bunu yaptığınızda konumunuz, ayrı bir mesaj olarak bir haritayla birlikte gönderiliyor. Facebook, arka planda konum bilginizi toplamadığını da önemle vurguluyor.

Konum izleme işlevini daha önce kullandıysanız, bu yeniliğe rağmen izinizin sürülebilmesi muhtemel. Ancak bunun dışında konum paylaşma işlevinin kontrolü, artık tamamen sizin elinizde olacak.

Okuyucu Yorumları