Facebook Microsoft'a kazık mı attı?

Facebook'un değeri ne?: Ya Microsoft'a kazık attılar, ya da az ceza ödemek için yalan söylediler...

MS'e Facebook kazığı!

Her gün dünyanın dört bir yanından milyonlarca ziyaretçi en popüler sosyal ağ sitesi olan Facebook'ta pek çok sayfa görüntülüyor. Peki en gözde internet sitelerinden biri olan Facebook'un değeri ne kadar? Bu sorunun kesin bir cevabı yok ama 2007 Ekim ayında Microsoft'un Facebook hisselerini satın alması sürecinde ortaya bir rakam çıkmıştı. Microsoft, Facebook'un hisselerinin sadece %1,6'sı karşılığında tam 240 milyon dolar ödemişti. Yani ortaya hisse başına 35,90 dolarlık bir değer çıkmıştı. Bu durumda Facebook'un toplam değeri ise 15 milyar dolar civarında hesaplandı.

Fakat geçtiğimiz yıl içerisinde Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg, üç üniversite arkadaşı tarafından fikirleri çalmakla suçlandığı mahkeme salonunda Facebook'un değeri hakkında farklı bir açıklama yaptı. Zuckerberg, duruşmada sitenin bir hissesinin değerinin sadece 8,88 dolar olduğunu söyledi. Bu durumda Facebook'un toplam değeri 3,6 milyar dolar civarında oluyor ve Microsoft'un 180 milyon dolar fazla ödediği ortaya çıkıyor.

Bu rakamlar ya Microsoft'un popüler bir sosyal ağın hissedarı olmak için fazladan 180 milyon dolar harcayacak kadar hevesli olduğunu ya da Zuckerberg'in dava esnasında sitenin gerçek değerini ciddi oranda saptırdığı sonucunu ortaya çıkartıyor. Sizce hangisi doğru?

Okuyucu Yorumları