Facebook, Notify uygulamasını kaldırdı!

Facebook, muhtemelen varlığından bile haberdar olmadığınız uygulamasının fişini çekti!

Onun da fişi çekildi!

Facebook, muhtemelen bu haberi okuyanlar arasında da çok az kişinin farkında olduğu Notify (Bildirim) uygulamasını kaldırıyor. Söz konusu uygulamayı yedi ay önce kullanıma sunan platformun Notify'la amaçladığı şey kullanıcıların özel olarak oluşturduğu bir haber kaynakları listesinden bildirimler almalarını sağlamaktı. Uygulama aralarında Bloomberg Business, CNN ve New York Times gibi medya devlerinin de bulunduğu birçok içerik partnerini listeye dahil etmeye olanak tanıyordu.

Sosyal ağ tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamaya göre Notify'ın sunduğu özelliklerin Messenger gibi diğer ürünlere aktarılarak uygulamanın kaldırılacağı duyuruldu.

Notify'ın bu özelliklerinin Messenger'a aktarılması işleminin ise en yeni güncellemelerin Messenger'ın chatbot'ları aracılığıyla iletilmesi şeklinde olacağını tahmin ediyoruz. Zira halihazırda CNN ve Wall Street Journal gibi yayınlar kendi bot'larını kullanıma sunmaya başladı bile. Notify'ın aksine, bu chatbot'lar başlıbaşına bir uygulama gerektirmiyor, dolayısıyla bütün Facebook kullanıcıları bunlara her zaman erişebiliyor.

Okuyucu Yorumları