Facebook o ülkeyi savaşa soktu!

Facebook, yayınladığı mesajla, istemeden de olsa, koca bir ülkeyi savaşa soktu!

Facebook, savaş başlattı!

Facebook'un zaman zaman farklı ülkelerdeki kullanıcılarına yönelik özel sürprizleriyle ayrı bir sempati gördüğü bir gerçek. Fakat platform yine benzer bir motivasyonla Filipinli kullanıcılarına yönelik bir sürprizinin aslında bir skandala yol açtığını öğrendi.

Geçtiğimiz haftasonu Filipinli kullanıcılarının sosyal medya hesaplarında ülkenin bayrağını içeren bir gönderi paylaşan Facebook söz konusu bayrakta çok hassas bir hata yaptığını fark etti. Normalde bayraktaki mavri rengin yukarıda ve kırmızı rengin de aşağıda olması gerekirken Facebook'un kullandığı bayrakta bu iki renk yer değiştirmişti ve bu da ülkenin ancak savaş hallerinde kullandığı bir bayraktı.

Filipin Bağımsızlık Günü'nü kutlamak için tasarlanan bu gönderide de ironik bir biçimde şu ifadelere yer verildi: "Bağımsızlık Günü Kutlu Olsun! Bütün Filipinlilere sağlık, mutluluk ve refah diliyoruz."

Konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapan Facebook bu yanlışın kasıtlı olmadığını, bir hata yaptıklarını söyledi ve Filipinlilerden özür diledi.

Okuyucu Yorumları