Facebook, Oculus Rift'e girmeye hazırlanıyor!

Facebook, uğruna küçük bir servet harcadığı bu cihaz için nihayet önemli bir adım atıyor!

Facebook düğmeye bastı!

Oculus ismi uzun süredir teknoloji piyasasını meşgul ediyor. Görücüye çıktığı günden bu yana geçen zaman içerisinde, büyük spor etkinliklerinden eğitim sektörüne, filmlerden oyunlara kadar çok büyük bir mecra, Oculus'un gelişimi için çabalıyor. Pek tabi tüm bu girişimler direkt olarak, şirketi ve Oculus Rift isimli sanal gerçeklik gözlüğünü satın alan Facebook'u etkiliyor.

Son kullanıcının satışına sunulması için belki de en çok çabanın sarf edildiği ürünlerin başında yer alan Oculus Rift için gerçekleştirilen Re/code'un Code/Media konferansında, çok önemli bir açıklama yapıldı. Facebook'un ürün müdürü koltuğunda oturan Chris Cox, yaptığı konuşma sırasında; "Facebook, Oculus Rift için kendi VR teknoloji uygulaması üzerinde çalışıyor" şeklinde bir bilgi verdi. Re/code'un raporuna göre Cox; "Sanal gerçeklik ziyadesiyle heyecan verici. Biz de bu sistem için yeni yazılımlar üzerinde çalışıyoruz. Sanal gerçeklik konusunda bir şeyler yaptığınızı tam anlamıyla fark ettiğiniz zaman, esasen geleceğe baktığınızı görüyorsunuz ve bu geleceğin kusursuz olması gerektiğini çok daha iyi anlıyorsunuz. Hali hazırda bulunan Facebook sistemi üzerinden fotoğraf, video ya da bir fikir paylaşabiliyorken, tüm bu deneyimleri sanal gerçeklik aracılığı ile yapmak, bambaşka bir deneyim anlamına gelecek."

Facebook kesinlikle Oculus Rift hakkında çok çalışıyor ve bu üründen beklentisi büyük. Cox ise an itibarı ile çok fazla bilgi vermekten kaçınmış durumda. Fakat aynı zamanda Oculus için yazılabilecek uygulamalardan bazılarının çok kolay olabileceğini de vurgulamaktan kaçınmıyor ve şöyle söylüyor; "Siz de yapabilirsiniz; hatta Beyonce bile kolaylıkla yapabilir."

Okuyucu Yorumları