Facebook, Oculus Rift'in Kablosunu Koparacak!

Oculus Go, Facebook'un ilk tamamen kablosuz VR başlığı ve özümüzdeki sene piyasaya çıkacak!

Oculus Go geliyor!

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, sahnede Oculus Connect 4 açılış konuşmasında hiç vakit kaybetmedi. 10 dakika içinde, yeni bağımsız VR başlığı Oculus Go'yu açıkladı. Zuckerberg'e göre bu VR başlığı, mobil ve masaüstü VR arasındaki boşluğu dolduracak ilk cihaz.

Oculus Go, istediğiniz yere kolaylıkla yanınızda götürebileceğiniz hafif bir başlık, bir telefona veya bir PC'ye ihtiyacınız yok. Samsung Gear VR serisi başlıklarla aynı platformu kullanıyor, bu da Gear VR için çalışan herhangi bir uygulamanın Oculus Go'da da çalışacağı anlamına geliyor.

İki başlığı birbirinden ayıran şeyse donanımları: Oculus Go'nun içinde, özel optik bir tasarım var - bu şu anki Oculus Rift'in içindeki lenslerden bir adım daha ileri bir teknoloji. Bu lensler parlamayı düşürecek ve daha geniş bir görüş alanı sunacak.

Lenslerin arkasında ise yüksek çözünürlüklü, fast-switch LCD ekran bulunuyor ve bu da hafif başlıkların ortak bir sorunu olan screen door efektini düşürüyor, bir yandan da görsel fidelity'i arttırıyor. Ayrıca, başlığın etrafında entegre hoparlörler var, ama biraz gizlilik istiyorsanız başlık 3.5mm yan jack da sunuyor.

Oculus Go önümüzdeki sene piyasaya çıkacak ve ABD'de 199$'a mal olacak.

Zuckerberg ile Facebook'ta Sanal Gerçeklik'te başkan yardımcısı Hugo Barra cihaz hakkında konuşsalar da, ikisi de cihazın güç açısından Rift ile eşdeğerde olduğunu söylemekte çekimserdi.

Şimdilik Go, mobil ile masaüstü sanal gerçeklik arasındaki orta yol seçeneğini temsil ediyor. Ama bu Oculus'un ve Facebook'un güçlü, bağımsız bir VR'ın geleceği hakkında düşünmediği anlamına gelmiyor.

Zuckerberg, Oculus Go'yu açıklamasının hemen ardından dünyaya Project Santa Cruz'u yeniden tanıttı: bağımsız bir "altı derece özgürlük" (6DOF) ve el harekete izleme özelliği sunan Oculus Rift dengi cihaz. Bu başlık önümüzdeki senenin başında geliştiricilere sunulacak, bir süre sonra da halk için satışa çıkacak.

Okuyucu Yorumları