Facebook Onur Kutlaması sosyal bir deney mi?

Facebook'un gökkuşağı renklerindeki profil fotoğraflarının altından, ilginç bir gerçek çıktı!

Facebook için ilginç iddia

ABD'de eşcinsel evliliği yasallaştıran tarihi yargıtay kararı ve "Onur Yürüyüşü" haftası ile birlikte Facebook, "Celebrate Pride" isminde bir resim filtresi aracı yayınlayarak kullanıcılarını dayanışmaya teşvik etti. Sosyal platform üyesi kullanıcılar bu araçla birlikte profil resimlerini gökkuşağı renkleriyle süsleyerek etkinliklere bir anlamda destek vermiş oldular.

Facebook sözcüsü William Nevius, ilk birkaç saat içersinde 1 milyondan fazla kişinin profil resmini renklendirdiğini ve bu sayının giderek arttığını belirtmişti.

Konuyla ilgili ilginç bir iddia Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde görevli uzman Cesar Hidalgo tarafından ortaya atıldı. Hidalgo, The Atlantic'e yaptığı açıklamada, Facebook'un sunmuş olduğu bu özelliğin aslında bir deney olduğunu ve kullanıcı tepkilerini ölçmek için gerçekleştirildiğini söyledi.

Facebook'un, internet kullanıcılarının toplumsal eylemlere ne tür tepkiler verdiğini ölçerek sonuç çıkarmak ve insanların ruh hallerini izleyerek davranışlarındaki değişimleri anlamak adına bu tür girişimlerde bulunduğu söyleniyor.

Kullanıcıların, arkadaşlarının profil fotoğraflarındaki değişimden ne denli etkilendiği, kaçının bu değişime ayak uydurarak kendi fotoğrafını değiştirdiği ve bunun gibi bir dizi kriter dikkate alınarak yapılacak deneylerde çok önemli verilerin elde edilebileceği belirtiliyor.

Okuyucu Yorumları