Facebook özel video arayüzünü test ediyor

Facebook, YouTube'a karşı başlattığı savaşta şimdi de bu yeni silahını çekiyor!

Facebook, YouTube'a karşı!

Facebook video dünyasında ivme kazanmak için çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Şirket bugün yeni bir video merkezi testine başladığını duyurdu.

Sosyal medya devi, yeni ayrılmış video bölümünün iPhone uygulaması veya web üzerinden sayfanın sol tarafında yer alacak "Sık Kullanılanlar" seçeneğine yakın bir sekmeyle erişilebilir olacağını söyledi.

Facebook, yeni bölümün insanların sadece video izlemek istediğinde gitmesi için tasarlandığını belirterek, bu kısımda daha sonradan izlemek için kaydedilen videoların yanı sıra, arkadaşlarınızın, takip ettiğiniz sayfaların ve diğer yayıncıların videolarının da yer alacağını bildiriyor.

Bu yeniliğin biraz YouTube'la benzerlik taşıdığını düşünmek yanlış olmaz. Şirket test sürecinin şu an için küçük bir ölçekte devam ettiğini, bu nedenle tüm kullanıcıların bunu göremeyebileceğini de söyledi.

Dahası da var

Sosyal medya devi, YouTube'un öneri kısmında benzeyen "önerlien içerik bölümünü" iOS için yaymaya başladı ve önümüzdeki aylarla birlikte bu fonksiyon web ve Android için de kullanılabilir olacak.

Facebook ayrıca sonradan izlemek için videoları kaydetme yeteneğini de test ediyor. Bu özellik de yeni ayrılmış video bölümünde kullanıma sunulacak. Son hamleler Facebook'un gerçekten YouTube'un yerini almak için bir savaş planına sahip olduğunu ve bunu titizlikle uyguladığını bir kez daha ortaya çıkarmış oldu.

Okuyucu Yorumları