Facebook, pil sorununu buldu ve çözdü!

Facebook, iOS uygulamasında pili çabuk tüketen sorunu buldu ve hatta çözdü!

iOS sorunu çözüldü!

Facebook, iOS uygulamasında pili hızla tüketen sorunu buldu ve bu sorunu ortadan kaldıran bir güncelleme yayınladı.

Firma, geçtiğimiz hafta Facebook uygulamasının pili daha hızlı tükettiğine dair iddiaları incelediğini söylemişti. Bugün ise sorunun tam olarak ortaya çıktı. Facebook'tan Ari Grant'ın bir gönderide yazdığına göre ilk sorun, ağ kodundaki "CPU spin'den" kaynaklanmaktaydı. Grant, bu sorunun arabadaki bir çocuğun tekrar tekrar "geldik mi?" diye sormasına benzediğini ve bu tekrarlayan işlemin pil kullanımını artırdığını söyledi.

İkinci sorun ise Facebook'un uygulama içi videoların ses işlemesiyle ilgili. Grant'a göre video izledikten sonra Facebook uygulamasından çıktığınızda ses oturumu, videoyu sessiz izlemeniz halinde bazen açık kalıyordu. Grant'a göre buradaki durum, müzik uygulamasını kapatıp, başka şeyler yaparken müzik dinlemeye benziyor. Ancak burada hata sonucu oluşan durum, sesin devam etmesine izin vermiyordu. Grant, arka planda ses çıkmasa da işlemin uyanık kaldığını ve pili tüketmeye devam ettiğini söylüyor.

Grant, pil sorunlarının Facebook'un konum tabanlı işlevleriyle veya konum geçmişiyle ilgisi olmadığını da belirtti. Yeni güncellemenin bu sorunları gidermesi bekleniyor. Uygulamada pille ilgili başka sorunların olup olmadığı bilinmiyor, ancak Grant, pil kullanımını geliştirme konusunda çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çiziyor.

Okuyucu Yorumları