Facebook profilinizi bilgisayarınıza indirin!

Facebook'ta bugüne dek paylaştığınız her şeyi PC'nizde saklamak ister misiniz? İşte bunun basit yolu

Facebook profilinizi indirin!

Facebook'da güvenlik konusunda endişeler artarken, sosyal paylaşım devi boş durmuyor ve sistemi geliştirmek için çalışıyor.

Artık Facebook'da paylaştığınız her şeyi bilgisayarınıza indirmeniz mümkün. Buna resimler, videolar, durum güncellemeleri, olaylar ve mesajlar dahil.

Bu özellik şu an bir çok hesapta mevcut, kullanamıyorsanız biraz daha beklemeniz gerekiyor. Not: Bu yazının yazıldığı sırada Türkçe Facebook'da göremediğimiz seçenek, İngilizce Facebook arayüzünde mevcuttu.

Peki bu bilgilere niye ihtiyacınız olsun? Facebook'tan artık sıkılmış olabilirsiniz. Facebook'a bir alternatif bulduğunuzda bilgilerinizi bu siteye yükleyebilirsiniz. Veya Facebook hesabınızı temiz bir hale getirmek, ama resimlerinizi kaybetmek istemiyor olabilirsiniz.

Nasıl indireceğiniz ise haberimizin ikinci sayfasında...

İndirmek için yapmanız gerekenler

İndirmek için yapmanız gerekenler
Hesap Ayarları'ndaki yeni seçenek sayesinde tüm verilerinizi indirebilirsiniz

İndirmek için gerekli bilgileri Hesap Ayarlarısayfasında görebilirsiniz. Facebook hesabınıza giriş yaptıktan sonraHesapmenüsündenHesap Ayarları'na tıklayın.

Açılan sayfada yeni seçenek "Bilgilerinizi indirin" seçeneğini göreceksiniz. "Daha fazla bilgi" bağlantısına tıklayın. Açılan ekranda "İndir" düğmesine tıklayın. Şimdi ise biraz beklemeniz gerekiyor. Yaklaşık bir saat sonra indirme bağlantısını içeren bir e-posta alacaksınız. Facebook'a yüklediğiniz fotoğraf ve videoların sayısı çoksa bu biraz biraz uzun sürebilir.

.ZIP dosyasını indirdikten sonra içeriğini bir konuma çıkartın. index.html dosyasını çalıştırarak tüm içerik içinde dolaşmanız mümkün. Klasörler arasında gezinerek fotoğraflarınızı da görebilirsiniz.

Bu sayede Facebook hesabınızı kapatmak fakat bilgilerinizi de kaybetmek istemiyorsanız bu özellik çok işinize yarayabilir...

Okuyucu Yorumları