Facebook profilinizi gizleyin!

Facebook'ta her önüne gelenin sizi bulmasını istemiyor musunuz? İşte bunu önlemenin basit yolları!

Önüne gelen sizi bulamasın!

Facebook üzerinde insanların sizi bulmasını ve izlemesini zorlaştırmak istiyorsanız bunu yapmanın çeşitli yolları var.

Web sitesinin masaüstü sürümünde araç çubuğu menüsünden Ayarlar'a girin ve sol taraftaki Gizlilik başlığına tıklayın. "Aramada beni kimler bulabilir?" kısmında üç adet seçenek göreceksiniz. Sağdaki "Düzenle" bağlantılarına tıklayarak arkadaşınız olmayan kişilerin sizi e-posta adresiniz veya telefon numaranızla aratarak bulmasını durdurabilirsiniz.

Bu bölümde arama motorlarından kendinizi gizlemenizi sağlayacak bir seçenek de var. Bunu kapatmanız durumunda Facebook profiliniz Google ve Bing gibi arama motorlarında görünmez. Böylece Facebook dışındaki arama motorlarının, profilinize bağlantı vermesini engellemiş olursunuz.

Ne yazık ki alternatif veya kısaltılmış bir isim kullanmadığınız sürece Facebook içindeki arama araçlarından kendinizi gizleyemezsiniz. Ancak hesap bilgilerinizi kısıtlayarak bunu daha da zor hale getirebilirsiniz. Profilinizde yer alan "Hakkında" bölümünden yaşadığınız yerler, iş ve eğitim bilgilerinizi kaldırın. Bu sizin Facebook üzerinde bulunmanızı zorlaştıracak ve uzun arama sonuçları içerisinde kaybolmanızı sağlayacaktır.

Son olarak Gizlilik sayfasına geri dönün ve "Benimle kimler iletişim kurabilir?" seçeneğini "Arkadaşlarımın Arkadaşları" olarak değiştirin. Bu adımları uyguladığınız taktirde, Facebook profilinizi daha da ulaşılmaz hale getirmiş olacaksınız.

Okuyucu Yorumları