Facebook, Sahte İçeriklerle Savaşı Başlattı!

Facebook, her geçen gün canını daha da fazla sıkan soruna karşı nihayet ciddi bir savaş başlatıyor!

Facebook'tan savaş ilanı!

Facebook bir süredir gündemde olan sahte haberlerle ilgili nihayet daha ciddi adımlar atmaya başlıyor. Firma bugün yaptığı bir duyuruyla bir dizi yeni özellik aracılığıyla platform üzerindeki yanlış bilgilendirmelerle etkili bir mücadeleye başlayacağını açıkladı.

Sosyal ağ bu doğrultuda ilk olarak açık bir biçimde yanlış bilgi veren ve spam'cilerin bizzat fayda sağladığı gönderileri ortadan kaldırmayı hedefleyecek. Facebook'un bu konudaki en dikkat çekici yeniliklerinden birisi de bir makalenin doğruluğunu analiz etmek için üçüncü parti doğruluk denetleyicileriyle işbirliği yapacak olması

Buna göre Facebook şüpheli içerikleri Snopes, PolitiFact ve ABC News gibi doğruluk denetleme partnerlerine gönderecek ve bu organizasyonlar ilgili içeriğin sahte olduğuna karar verirlerse bu gönderi sahte olarak işaretlenecek. Gönderinin neden sahte olarak işaretlendiğine dair bir açıklama da bir bağlantı olarak gönderiye eklenecek.

Kullanıcılar bu içerikleri halen paylaşabilecek olsalar da bu durum onların Haber Akışı'nda daha aşağılarda yer almasına neden olacak. Facebook ayrıca kullanıcılara da bir gönderinin sahte olup olmadığını belirlemeleri için bir insiyatif verecek. Gönderilerin sağ üst tarafında yer alan oka tıklandığında "Bu sahte bir haber gönderisi" şeklinde bir seçenek işaretlenerek kullanıcıların da bu anlamda aktif bir rol oynaması sağlanacak.

Facebook ayrıca bir içeriğin okunduktan sonra hiç paylaşılmaması gibi durumları da onun sahte olup olmadığı konusunda değerlendirmeye dahil edecek. Sosyal ağ ayrıca sahte gönderiler paylaşan sitelerin gelir elde etmemesi için de ciddi önlemler alacak.

Mark Zuckerberg ise, bu tür denemelerden edindiği tecrübelerin ardından sahte haberle olan mücadelesini daha geniş bir biçimde sürdüreceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları