Facebook sapığın eline alet olursa...

Çocuklara dikkat! 25 yaşındaki adam Facebook'u çocuklara sapıkça tuzaklar kurmak için nasıl kullandı

Facebook'ta sapık var!

ABD'de 25 yaşındaki bir adam Facebook.com internet platformunu reşit olmayanları cinsel ilişkiye davet etmek için kullandığından dolayı 35 sene hapis cezasına çarptırıldı.

Chicagotribune.com'un bildirdiğine göre fail web sitesinin güvenlik kontrollerini devre dışı bırakarak kendini küçük yaşta bir kız olarak tanıttı. 25 yaşındaki adam sahte hesap ile reşit olmayan erkek çocuklarla irtibata geçerek cinsel ilişkide bulunmak için bir buluşma ayarladı. Kurbanlara kız ile (bu kendisi oluyor) buluşmak için öncelikle onun erkek arkadaşıyla ilişkiye girmek zorunda oldukları anlatıldı.

Facebook sapığı cinsel eylemleri kaydedip bunlarla kurbanlarına baskıda da bulundu. İlk ihbarı ise onunla ikinci kez buluşacak olan 15 yaşındaki bir erkek çocuk yaptı. Çocuk adama karşı çıktığında ise kendi videolarının yayınlanmasıyla tehdit edildi. Mahkeme faili çocuk pornosu ile ilgili 6 olaydan, cinsel tacizle ilgili 2 olaydan suçlu buldu ve cezalandırdı. Ayrıca 35 senelik ağır cezasından sonra da devlet gözetiminde tutulacak.

CHIP Online yorumu:
Sık sık uzmanlar tarafından yapılan konu ile ilgili uyarıları yayınlıyoruz. Bu tip olaylar da, internetin çocuklar için nasıl bir tuzak olabileceğini tekrar tekrar ispatlıyor. Tabii ki internette özgürlükten yanayız; ancak çocukların internet kullanımının kontrol altında tutlması gerektiği savına da bir itrazımız olması söz konusu değil...

Okuyucu Yorumları