Facebook, sevgili takibi, kıskançlık ve şüphe

Facebook hakkında ilginç bir iddia daha: Dev bir sosyal ağ, sevgili takibi ve kıskançlık...

Facebook kıskandırıyor!

Kanadalı araştırmacılar ilişkilerde şüphe ve kıskançlık ortaya çıkmasında Facebook'un rolünü ortaya koyan bir araştırmayayındılar.

İşte araştırmadan bir alıntı: "Facebook hızla genişleyen bir fenomen ve sosyal ilişkilerin doğasını değiştiriyor. Çeşitli anektedlar ve popüler medyada ortaya çıkan bilgiler, Facebook'un romantik ilişkilerde kıskançlık ve şüphe doğmasına sebep olabileceğini gösteriyor"

Araştırmada hiyerarşik bir çoklu regresyon analizi kullanılıyor. Kısacası ve daha Türkçesi, araştırmacılar Facebook sayesinde istatistik analizi yaparak Facebook'un ilişkilere etkisini anlamaya çalışıyor. Vardıkları kanı ise artan Facebook kullanımının, artan kıskançlıkla bağlantılı olduğu yönünde.

Araştırmacılar: "Facebook kullanan çiftler birbiri hakkında birbirlerinden değil de Facebook'tan bazı şeyleri öğrendiği için, bu yeni bilgiler daha çok merak uyandırıyor. Sonuç Facebook karşısında daha çok vakit geçirilmesi, daha derin araştırmaya girilmesi, merak, kuşku ve kıskançlık." Şeklinde görüşlerini özetliyorlar.

Bununla birlikte konu hakkında daha fazla araştırma yapılması gerektiğini de belirtiyorlar. Özellikle kıskançlık doğuran unsurları detaylı incelemek istiyorlar. Kendi araştırmalarını da bir başlangıç noktası olarak görüyorlar.

Okuyucu Yorumları