Facebook Siber Saldırganlara Ev Sahipliği Yapıyor

Siber saldırganların hiç çekinmeden, Facebook üzerinden kredi kartı bilgisi sattığı ortaya çıktı!

Siber saldırganlar "sosyalleşti"!

Siber suçluların ele geçirdikleri kişisel bilgileri satmak için gizli sunucuları veya karanlık web adreslerini kullanıyor olduklarını duymaya alışkınız, ancak geçtiğimiz gün Cisco Talos tarafından yayınlanan bir rapora göre siber saldırganlar iletişimlerini oldukça açıktan yürütüyor. Öyle ki, bazı siber saldırganlar çaldıkları kredi kartı bilgisi alışverişlerini ve anlaşmalarını Facebook grupları aracılığıyla yapıyor.

İstihbarat şirketi, çalınan kredi kartı bilgilerini ve siber suç araçlarını satın alan ve satan 74 Facebook grubunu keşfetti. Talos'a göre grupların toplamda 385.000 üyesi vardı. Talos, gruplara "spam", "tarama" veya "CVV" araması yaparak kolayca ulaşılabildiğini belirtiyor. Bu gruplardan birine veya daha fazlasına katıldığınız takdirde Facebook algoritmalarının benzer grupları öneriyor olması ise söz konusu grupların bulunmasını daha da kolay kılıyor.

Facebook, çoğunluğu 2018 yılında ortaya çıkarılan ve Talos tarafından sunulan grupları gözden geçirdiğini ve politikalarını ihlal edenleri platformdan çıkardığını açıkladı.

Bir Facebook sözcüsü ise konu hakkında gönderdiği bir e-postada "Bu gruplar spam ve finansal sahtekarlığa karşı politikalarımızı ihlal ettikleri için platformumuzdan kaldırılmıştır." ifadelerini kullandı. "Daha dikkatli olmak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve bu tür faaliyetlerle mücadele etmek için yoğun yatırım yapıyoruz."

Popüler sosyal medya ağı, söz konusu grupları yöneten hesapların grup oluşturma ayrıcalıklarının iptal edildiğini ve böylece bu hesapların benzer gruplar açamayacaklarını açıkladı. Sosyal medya devi konu hakkındaki soruşturmasına devam ediyor ve içerik politikalarını ihlal edilen grupları, sayfaları ve hesapları platformundan kaldırıyor.

Ancak Facebook kötü niyetli grupların çoğunu kapatırken platformda yeni gruplar açılmaya devam ediyor. Kullanıcılar, birçok siber saldırı odaklı grubun Cuma gününden itibaren beridir aktif olmaya devam ettiklerini belirtiyor. Bu bilgiler ışığında Facebook'un söz konusu gruplar ile olan mücadelesinin daha yeni başlıyor olduğu söylenilebilir.

Okuyucu Yorumları