Facebook size kendi kendine hesap açıyor

Facebook, sizin haberiniz bile olmadan, sizinle ilgili çok önemli bir değişiklik yaptı!

Facebook'ta kızdıran değişim

Facebook, duyuru yapmadan hizmete sunduğu değişiklikle yine kullanıcılarını şaşırttı. Kendi profil sayfalarına giren kullanıcılar, @facebook.com ile biten bir e-posta adresine sahip olduklarını gördüler.

Bu gelişme, Facebook'un "yakındaki arkadaşlarımı bul" özelliğini test etmeyi durdurması (en azından geçici olarak) ile aynı zamana denk geldi. Benzer bir uygulama geliştiren Friendthem ise Facebook'u fikirlerini çalmakla suçluyor.

Facebook'daki son değişikliklerin gizlilikle ilgili sorunlar ortaya çıkarıp çıkarmayacağı açıklık kazanmış değil. Facebook, kullanıcılarına yeni bir e-posta adresi atandığını sayfanın üst kısmında gösterilen bir uyarı yoluyla bildirdiğini söylüyor. Ancak profildeki diğer tüm e-posta adreslerinin gizlenerek neden @facebook.com adresi ile değiştirildiği konusunda bir açıklama yapılmıyor.

Facebook'a göre varsayılan @facebook.com adresi, kullanıcıların diğer adreslerini gizli tutmasını sağlayacak. Bununla birlikte isteyen kullanıcılar, diğer eposta adreslerini gösterebilecekler. Yine de kullanıcılar, Facebook'un kimseye haber vermeden yaptığı bu uygulamaya son derece kızgın. İnternet sitelerinde, Facebook'a öfke kusan çok sayıda yorum ve yazı görmek mümkün...'

Okuyucu Yorumları