Facebook, Snapchat'e "kafayı taktı"

Instagram'a eklenen Stories özelliğinden zaten rahatsız olan Snapchat'in canı, şimdi de Facebook'a gelen bu özellik nedeniyle sıkılacak!

Facebook, Snapchat'e "kafayı taktı"

Popüler sosyal ağların birbirlerinden aldıkları "ilhamlara" bir yenisi daha ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Facebook'a ait Instagram, halihazırda Snapchat'te yer alan özelliğe oldukça benzeyen yeni bir Stories özelliğini tanıtmıştı. Şimdi Facebook, yeni bir selfie kamerasının yanında daha fazla Snapchat benzeri özelliği kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

Instagram'ı da bünyesinde barındıran Facebook kullanıcıların fotoğraflarına gerçek zamanlı layer ve filtre eklemesine olanak tanıyan anlık bir selfie filtresi üzerinde çalışıyor. Şimdilik sadece Kanada ve Brezilya'daki kullanıcılar sunulan özellik, TechCrunch'ta yer alan habere göre Rio 2016 Olimpiyat oyunlarıyla da bağlantılı.

Bu yeni işlevsellik sayesinde kullanıcılar fotoğraflardaki yüzlere sanal bayraklarla çeşitli damgalar uygulayabilecek. Bu yeni filtrelerin yüz hatlarıyla uyumlu çeşitli sloganlar içerdiği belirtiliyor.

Facebook'tan yapılan açıklamaya göre bu yeni özelliğin ilgi görmesi durumunda daha geniş bir kitleye sunulacağı ifade ediliyor.

Okuyucu Yorumları